- SAŁATKI / SALADS -
-
+1
SAŁATKA Z KREWETKAMI / SHRIMPS SALAD
Chrupiące krewetki w panierce panko z mieszanką kolorowych sałat, pomidorem, rzodkiewką,
marynowaną papryką, czerwoną cebulą, grzankami z focacci i sosem mango-winegret
Crispy shrimps in panko with lettuce mix, tomato, radish, pickled peppers, red onion,
focaccia croutons and mango-vinaigrette sauce
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
SAŁATKA Z KURCZAKIEM / CHICKEN SALAD
Grillowana pierś kurczaka podana na sałacie rzymskiej z pomidorkami cherry, czerwoną cebulą,
ogórkiem, bekonem, grzankami z focacci, serem Parmezan oraz sosem cezar lub miodowo-musztardowym
Grilled chicken breast on romaine lettuce with cherry tomatoes, red onion, cucumber, bacon,
focaccia croutons, Parmesan cheese and caesar dressing or honey mustard sauce
Opłata - opakowanie tw. sztuczne
- PRZYSTAWKI ZIMNE / COLD APPETIZERS -
-
TATAR WOŁOWY / BEEF TARTARE
Surowa wołowina podana z ogórkiem konserwowym, marynowanymi grzybami, cebulą, serwowana z żółtkiem, emulsją musztardową oraz oliwą paprykową
Beef served with gherkin, pickled mushrooms, onion, served with egg yolk, mustard emulsion and pepper olive oil
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
LITEWSKI FILET Z MATIASA / LITHUANIAN FILLET OF MATIAS
Filet z matiasa podany z cebulą, olejem lnianym, czerwonym pieprzem oraz czarnuszką
Filet of matias served with onion, linseed oil, red pepper and nigella
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
CARPACCIO WOŁOWE / BEEF CARPACCIO
Plastry ciętej polędwicy wołowej podane z rukolą, parmezanem, kaparami, oliwą truflową oraz grzankami z ciabatty
Slices of cut beef tenderloin served with arugula, parmesan cheese, capers, truffle oil and
ciabatta croutons
Opłata - opakowanie tw. sztuczne
- PRZYSTAWKI CIEPŁE / HOT APPETIZERS -
-
Oferta specjalna
KREWETKI BLACK TIGER / BLACK TIGER SHRIMPS
Krewetki duszone z szalotką, czosnkiem w emulsji maślano-winnej, natką pietruszki i chrupiącą bagietką
Shrimps stewed with shallots, garlic in butter-wine emulsion, parsley and crispy baguette
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
PLACKI ZIEMNIACZANE / POTATO PANCAKES
Smażone placki ziemniaczane podane z wędzonym łososiem, kwaśną śmietana oraz kawiorem z pstrąga
Fried potato pancakes served with smoked salmon, sour cream and trout caviar
Flambéed goose liver in whisky served with colorful salads, pickled pumpkin and plum with Roquefort cheese mousse
Opłata - opakowanie tw. sztuczne
- ZUPY / SOUPS -
-
BULION Z KURCZAKA ZAGRODOWEGO / HOMESTEAD CHICKEN BROTH
Aromatyczny bulion z pieczonego kurczaka podany z przepiórczym makaronem, marchewką
oraz natką pietruszki
Aromatic roasted chicken broth, served with quail egg noodles, carrots and parsley
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
ŻUREK ŚLĄSKI / SOUR RYE SOUP
Tradycyjny żurek śląski podany z gotowanym jajkiem przepiórczym, marynowanymi grzybami
oraz kraszonymi ziemniakami z boczkiem
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
FLACZKI CIELĘCE / VEAL TRIPE SOUP
Staropolskie flaki cielęce z pomidorami oraz świeżym imbirem
Old Polish veal tripe soup with tomatoes and fresh ginger
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
Szef kuchni poleca
FRANCUSKA ZUPA CEBULOWA / FRENCH ONION SOUP
Opłata - opakowanie tw. sztuczne
- MAKARONY / PASTA -
-
PIEROGI Z MIĘSEM / DUMPLINGS WITH MEAT
Tradycyjne pierogi z mięsem okraszone cebulą, podane z mieszanką sałat z sosem miodowo-musztardowym
Traditional dumplings with meat served with fried onion and mixed salads with honey-mustard dressing
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
PACCHERI ZE SZPINAKIEM / PACCHERI WITH SPINACH VEGAN
Makaron paccheri z orzeszkami pini, rukolą, pomidorkami koktajlowymi w kremowym sosie
szpinakowym z suszonymi pomidorami
Paccheri pasta with pine nuts, arugula, cherry tomatoes in spinach with sun-dried tomatoes sauce
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
TAGLIATELLE Z POLĘDWICZKĄ WIEPRZOWĄ / TAGLIATELLE WITH PORK TENDERLOIN
Makaron tagliatelle z polędwiczką wieprzową sous-vide, pieczarkami portobello, Guanciale, serem Grana Padano, rukolą w lekkim sosiem śmietanowym
Tagliatelle pasta with sous-vide pork tenderloin, portobello mushrooms, Guanciale, Grana Padano cheese, arugula in a light cream sauce
Opłata - opakowanie tw. sztuczne
- DANIE GŁÓWNE / MAIN COURSE -
-
KOTLET SCHABOWY Z KOŚCIĄ / BONE-IN PORK CHOP
Kotlet schabowy smażony na smalcu podany z puree ziemniaczano-koperkowym oraz duszoną kiszona kapustą z kminkiem
Pork chops fried in lard and served with potato and dill puree and sauerkraut stew with caraway seeds
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
BURGER WOŁOWY / BEEF BURGER
Soczysta wołowina, bekon, sałata rzymska, ogórek piklowany, piklowana czerwona cebula,
ser cheddar, sos autorski frytki ziołowo-czosnkowe
Juicy beef, bacon, romaine lettuce, pickled cucumber, pickled red onion,
cheddar cheese, author's sauce served with herb and garlic fries
-
UDKA KACZKI / BAKED DUCK LEGS
Długo pieczony duet kaczych ud podanych z opiekanymi ziemniakami, modrą kapustą,
kompresowanym jabłkiem z majerankiem i sosem żurawinowym
Long-roasted duck legs duet, served with roasted potato, red cabbage, compressed
apple with marjoram and cranberry sauce
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ (250 G) / BEEF SIRLOIN STEAK (250 G)
Stek z polędwicy wołowej podany z ziemniakami francuskimi z patelni, grillowanymi warzywami
oraz sosem demi-glace
Beef sirloin steak served with French pan potatoes, grilled vegetables and demi-glace sauce
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
GICZ JAGNIĘCA / LAMB'S NECK
Pieczona gicz jagnięca w sosie demi-galce, podana z puree ziemniaczanym, pieczoną papryką
oraz piklowaną czerwona cebulą
Roasted lamb's neck in demi-galce sauce, served with mashed potatoes, roasted peppers
and pickled red onion
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
FILET Z DORSZA ATLANTYCKIEGO / ATLANTIC COD FILLET
Smażony filet z dorsza atlantyckiego, podany z kaszą bulgur, duszonym szpinakiem z suszonymi pomidorami, chipsem z jarmużu oraz sosem berneńskim
Fried Atlantic cod fillet, served with bulgur groats, braised spinach with sun-dried tomatoes, kale chips and Berne sauce
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
Szef kuchni poleca
ROLADKA DROBIOWA / CHICKEN ROULADE
Roladka drobiowa z serem lazur i gruszką w panco, podana z puree ziemniaczanym,
fasolką szparagową z masłem oraz sosem serowym
Poultry roulade with blue cheese and pear in panco, served with mashed potatoes,
green beans with butter and cheese sauce
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
MEDALIONY Z SELERA / CELERY MEDALLIONS VEGAN
Chrupiące medaliony z selera w panierce panko, podane z ziemniakami francuskimi, fasolką szparagową,
czerwoną marynową cebulą oraz sosem pieczarkowym
Crispy celery medallions in panco, served with french potatoes, green beans, red pickled onion
and mushroom sauce
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
ZRAZY WOŁOWE / BEEF ROULADE
Zrazy wołowe podane z szpeclami z czosnkiem niedźwiedzim, modrą kapustą z octem balsamicznym
Beef roulade served with spaetzle with wild garlic, red cabbage with balsamic vinegar
Opłata - opakowanie tw. sztuczne
- DESERY / DESSERTS -
-
FONDANT CZEKOLADOWY / CHOCOLATE FONDANT
Ciastko z płynną czekoladą podane z lodami waniliowymi, sezonowymi owocami oraz bitą śmietaną
Liquid chocolate cake served with vanilla ice cream, seasonal fruit and whipped cream
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
BEZOWY DESER LODOWY / ICE CREAM DESSERT
Deser lodowy przekładany bitą śmietaną z bezą, sosem owocowym i świeżymi owocami
A portion of ice cream layered with whipped cream with meringue, fruit sauce and fresh fruit
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
Szef kuchni poleca
SERNIK PISTACJOWY/ PISTACHIO CHEESECAKE
Kremowy sernik pistacjowy podany z bitą śmietana oraz owocami
Creamy pistachio cheesecake served with whipped cream and fruit
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
TARTA JABŁKOWA/ APPLE TART
Domowa tarta jabłkowa podana z sosem waniliowym oraz lodami słony karmel
Homemade apple tart served with vanilla sauce and salted caramel ice cream
Opłata - opakowanie tw. sztuczne
- MENU DZIECIĘCE / KIDS MENU -
-
Domowy rosół z makaronem
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
Zupa pomidorowa z makaronem
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
Kotlecik schabowy z frytkami i mizerią
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
Chrupiący popcorn z kurczaka podany z frytkami oraz surówką z marchewki z jabłuszkiem
Chrupiący popcorn z kurczaka podany z frytkami oraz surówką z marchewki z jabłuszkiem
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
Smażone banany w cieście z sosem klonowym
Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
Naleśniki z dżemem lub lodami i sosem czekoladowym
Opłata - opakowanie tw. sztuczne
- ZESTAW DNIA / LUNCH MENU -
-
Szef kuchni poleca
Czwartek
Zupa ogórkowa z koperkiem,
Kotlet mielony z żółtym serem, ziemniaki puree, kapusta zasmażana Opłata - opakowanie tw. sztuczne -
Oferta specjalna
5 ZESTAWÓW